Eleged van a vízezett, gyógyszerezett húsból? Nem szeretnéd az ipari állattenyésztést támogatni?

Szabadtartású, etikus csirkehúst kínálunk neked itt, a Remény Farmon.

A nálunk nevelt állatok nem láttak gyógyszereket, antibiotikumot, hormonokat, vegyszert és felesleges adalékanyagokat – mert ezekre biztosan nincs szüksége a szervezetednek. És szerintünk nekik sem.

Ismerős lehet a helyzet, hogy a bolti hús főzéskor a felére megy össze a magas víztartalom miatt, ráadásul előfordul, hogy szétesik és alig van íze. Mindez azért, mert lélek nélküli, mennyiségorientált tartásból kerülnek a konyhádba.

Nálunk minden csirke annyit kapirgál és annyit van a napon, amennyi jól esik neki és tiszta táplálékot eszik, ezért „igazi tanyasi csirke” ízű és állagú húst adnak.

100% bio minősített takarmányt kapnak. Semmi GMO, vegyszer, antibiotikum, gyógyszer. Erre garanciát vállalunk. Hiszen tudjátok, mit jelent sokszor a “bio” -nak mondott kapirgálós, vidéki csirke: kietlen tyúkudvaron GMO takarmányt (génmódosított szóját) kapó jószágok. Nálunk ez nem így van.

Mindig friss zöld legelőn vannak (folyamatosan költöztetjük őket), ami fontos a talaj védelme és építése miatt. A szarvasmarháinkkal és gyümölcsfáinkkal együtt, egy rendszert alkotnak (regeneratív mezőgazdaság).

Az összes csirkénk:

  • Lassú növekedésű, vörös tollazatú, háztáji fajta (nem fehér brojler csirkék).
  • Szabadtartású és etikus tartásmódból származik.
  • 100% bio minősített takarmányt esznek, bio minősített legelőn.
  • Húsa zsenge, nem “kőkemény” tyúkhús.

A csibék az első naptól nálunk laknak, tehát vagy közvetlenül itt kelnek ki vagy a kelés után azonnal hozzánk kerülnek. (Ez azért fontos, mert csak így lehetünk biztosak abban, hogy nem kapnak kezelést vagy gyógyszert, ez a bio minősítés feltétele is.)

Az időjárástól függően 3-4 hetesen kiengedjük a csibéket a szabadba, ahol továbbra is extrán vigyázunk rájuk: csirkeólakkal és villanypásztorral védjük őket az arra tévedő állatoktól (rókától, nyesttől, héjától), akik vacsit látnak bennük.

MINDIG FRISS FŰ, FRISS CSEMEGE
0:00
/0:06

A biztonságot adó ólakat néhány naponta új helyre költöztetjük, hogy a csirkék folyamatosan friss zöldhöz, gyümölcsfákról lepotyogó gyümölcsökhöz és rovarokhoz jussanak.

Tulajdonképpen így gondoskodunk az egészséges életmódjukról, mert a természetes táplálék mellett eleget mozognak, napoznak (és az is előfordul, hogy igazi csirkeként összevesznek egy-egy jó falaton, ami szintén jót tesz nekik).

Az átláthatóság fontos: tudjad, mit eszel!

Átláthatóság és etikus bánásmód naposcsibekortól a vágásig. Szívesen mutatjuk meg az összes lépést egészen a csomagolásig, mit és hogyan csinálunk, miért tartjuk ezt így jobbnak, miért döntöttünk így.

Ilyen ólakban tartjuk a csirkéinket

Így néz ki a csibe óvoda

Olyan minőségű friss csirkehúst tehetsz az asztalodra, párod, gyermekeid elé, ami a sokcsillagos étteremekben sem kapható. Mi teljesen tiszta élelmiszert kínálunk neked, a legmagasabb minőségben. (Bár ennek kellene az alapnak lenni egy egészséges világban.)

Kik vagyunk?

Anna és Dávid vagyunk, a Remény Farm gazdái. Küldetésünk, hogy tiszta, regeneratív mezőgazdaságból származó élelmiszerekkel lássuk el a vásárlóinkat.

Ahol már találkozhattál velünk