Füstölt csirke
A füstölt csirke forgalmazása ideiglenesen szünetel. Várható indulás: 2024 szeptember!
![](https://www.remenyfarm.hu/content/images/2024/07/remeny_farm_egesz_fustolt_csirke.png)
Itt a Remény Farmfüstölt csirkéje, amit azonnal használhatsz salátákhoz vagy szendvicsekhez vagy, ha főzős kedvedben vagy, akkor 15-20 perc alatt elkészítheted vele kedvenc csirkés receptedet.
A csirkét először hidegfüstöljük, majd 4-5 órán keresztül 70 fokon melegfüstöljük. Ezután kerül vákuumcsomagolásra (ipari géppel, nagyon erős vákummal). Így alacsony fokon főtt, minden tápanyagot tartalmazó, biztonságos, azonnal fogyasztható élelmiszert tudsz vásárolni tőlünk, futárszolgálattal.
A csirke így hűtőben jópár hétig eláll, felbontás után is. (Vigyázat: az idő telésével egyre erősebb lesz a füstölt íz, ahogyan érik a hús.)
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK:
Mell, comb: sonkaként fogyasztható azonnal, akár egy finom salátában, akár szendvicshez, szendvicskrémhez.
Nyak és farhát: kiváló levesalapanyag bableveshez, főzelékekhez, de önmagában is fogyasztható.
Megpróbálhatod a hagyományos receptjeidet is elkészíteni a füstölt csirkével, ehhez három dologra figyelj:
a termék már alacsony fokon főzött, nincs szükség főzésre, legfeljebb kis pirításra.
A pácolás miatt a hús sós. Nemcsak a külseje, hanem a belseje is. Nagyon óvatosan bánj a sóval, lehet, hogy nem is lesz rá szükség!
A bőr a füstölés alatt veszít a nedvességtartalmából, így keményebb lesz. Főzésnél viszont visszapuhul. Érdemes kísérletezni az adott receptnél, hogy bőröstül vagy anélkül jobb-e.
Még egy tipp: szuperül működik hús mindenféle tejfölös és mustáros ízvilágú recepttel!
A csirkéinkről:
![](https://remenyfarmw3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/08/remenyfarm_chicken-10.webp)
– lassú növekedésű, barna tollazatú fajta,
– teljesen szabadon tartott, a kék ég alatt,
– néhány naponta teljesen új, friss legelőre költöztetett,
– 100% bio minősített takarmányt evett,
– minden mentes, legmagasabb minőség,
– húsa zsenge, nem “kőkemény” tyúkhús.
![](https://remenyfarmw3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/08/rf_1.webp)
![](https://remenyfarmw3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/08/rf_02.webp)
MAGAS MINŐSÉGŰ, TISZTA HÚS
VEGYSZERMENTES
ANTIBIOTIKUM- ÉS ADALÉKANYAGMENTES
Nézd meg első YouTube videónkat, ami a naposcsibék neveléséről szól
BÜKK ÉS CSERESZNYE FÁVAL FÜSTÖLÜNK
Németországból importált, minőségi, műszárított bükk és cseresznye fával füstölünk. A minőségi alapanyag rendkívül fontos, hogy tiszta füstöt kapjunk, mindenféle karcos és kátrányos íz nélkül.
HAGYOMÁNYOS FÜSTÖLŐBEN
Valódi, vidéki füstölés, hagyományos füstölőben – nem “füstízesített”.
SZABÁLYOZOTT KÖRÜLMÉNYEK
A füstöt szabályozott körülmények között állítjuk elő, ventillátoros huzatfokozóval, így tudjuk leginkább minimalizálni a káros anyagokat.
TISZTA ÉS TERMÉSZETES
Nitrátmentes páclevet használunk, ami kizárólag tiszta vízből és parajdi kősóból áll.
Tehát mégegyszer:
Olyan minőségű füstölt csirkehúst ehetsz, ami a sokcsillagos étteremekben sem mindennapi. A füstölt íz igazi gasztroöröm, az elkészítés pedig elhibázhatatlan, hiszen tulajdonképpen készen kapod. Könnyen, gyorsan, tiszta élelmiszert tudsz az asztalra tenni.
Kik vagyunk mi és miért bízz bennünk?
![Anna és Dávid Remény Farm farmerek](https://remenyfarmw3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/03/IMG_4639-2-1.jpg)
Anna és Dávid vagyunk, a Remény Farm gazdái. Küldetésünk, hogy tiszta, regeneratív mezőgazdaságból származó élelmiszerekkel segítsük az emberek és a Föld egészségét.
![](https://www.remenyfarm.hu/content/images/2024/07/remenyfarm_logosav_02-1.png)
Van még kérdésed?
Írj nekünk bátran ide kattintva.