ZÖLD LEGELŐ ÉS BÉKÉS KÖRNYEZET:
Az ízletes és etikus hús alfája

Enni jó, finomat enni élmény.
Az pedig a non plus ultra, ha a tányérodra kerülő étel egészséges és „tiszta”,
tehát olyan alapanyagokból készül, amelyek nem láttak vegyszereket, antibiotikumokat és felesleges adalékanyagokat – mert ezekre biztosan nincs szüksége a szervezetednek.
A RECEPTVÁLASZTÁST ÉS A FŰSZEREZÉST RÁD BÍZZUK,
mi pedig gondoskodunk róla,
hogy olyan hozzávalók kerüljenek a konyhádba,
amelyeket jó érzéssel készítesz el.
A Remény Farmon mindenki jól érzi magát.
Nálunk mindig történik valami, ami nem meglepő, mert népes család vagyunk és mindenkinek megvan a saját életritmusa. A csirkéink például nagy örömmel követik a legelő állatainkat 4-5 nap csúszással (úgy, mint a szavannán a madarak a legelő csordákat), amivel mi háromszorosan jól járunk:

jóllaknak,
a kapirgálásukkal növelik a talaj humusztartalmát,
szenet kötnek meg a légkörből.
Közben a kutyák és macskák egymással játszanak, őrzik a farmot. (Igen, jól olvastad, játszanak: itt mindenki kijön mindenkivel, a kutya nem kaját lát a kiscsibékben, a macska pedig nem fúj a kutyára.)
EREDETI, TANYASI ÍZ
Érthető, ha eleged van abból, hogy a bolti hús főzéskor a felére megy össze a magas víztartalom miatt, ráadásul előfordul, hogy szétesik és alig van íze. Mindez azért, mert lélek nélküli, mennyiségorientált tartásból kerülnek a konyhádba. Nálunk minden csirke annyit kapirgál és annyit van a napon, amennyi jól esik neki és tiszta táplálékot eszik, ezért „igazi csirke” ízű és állagú húst adnak.
FENNTARTHATÓ GASZTROÖRÖM
Jót enni élvezet és duplán jó érzés, ha a környezetet sem kell kizsigerelni egy finom fogásért. Mert a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást és ezt azzal bizonyítjuk be, hogy olyan farmot üzemeltetünk, amely mérhetően több szenet köt meg a talajban, mint amennyit kibocsát.


Így lesz cuki kiscsibéből ÉLETERŐS,
lelkesen kapirgáló csirke
HELLO, CSIBEOVI

A csibék az első naptól nálunk laknak, tehát itt kelnek ki vagy a kelés után azonnal hozzánk kerülnek. (Ez azért fontos, mert csak így lehetünk biztosak abban, hogy nem kapnak kezelést vagy gyógyszert.)
Az első két-három hetet mindenki a csibeoviban tölti, azaz egy forgáccsal borított, finoman meleg kuckóban, ahol védve vannak a hidegtől, széltől esőtől – tehát mindentől, amitől lebetegedhetnének.
Nézd meg első videónkat, amiből rengeteget megtudhatsz a csibeoviról!
IRÁNY A FRISS LEVEGŐ

Az időjárástól függően 2-3 hetesen kiengedjük a kicsiket a szabadba, ahol továbbra is extrán vigyázunk rájuk: csirkeólakkal és villanypásztorral védjük őket az arra tévedő állatoktól (rókától, nyesttől, héjától), akik vacsit látnak bennük.
A biztonságot adó ólakat naponta új helyre költöztetjük, hogy a csirkék folyamatosan friss zöldhöz és rovarokhoz jussanak. Tulajdonképpen így gondoskodunk az egészséges életmódjukról, mert a természetes táplálék mellett eleget mozognak, napoznak (és az is előfordul, hogy igazi csirkeként összevesznek egy-egy jó falaton, ami szintén jót tesz nekik).
STRESSZMENTES VÉGÁLLOMÁS

Talán te is tudod, hogy a szállítás mekkora stresszfaktor az állatoknak (szegényeknek fogalmuk sincs, mi történik, miért szakítják ki őket hirtelen az addig megszokott környezetükből). Éppen ezért a farmon belül saját vágóhelyet alakítottunk ki, hogy biztosan nyomon tudjuk követni a sorsukat.
Természetesen minden állatjóléti, etikai szempontot szigorúan betartunk és mindezt nemcsak mondjuk, hanem meg is mutatjuk: a vágást is nyomon követhetővé, nézhetővé tesszük. (Ha egyszer velünk tartasz, akkor látni fogod, hogy tényleg tisztességesen bánunk minden állattal.)
Budapesten és Egerben személyesen tudunk kiszállítani friss, konyhakész egész csirkét. Ha ilyet szeretnél rendelni, akkor kattints az alábbi gombra!