Szeretettel nevelt jószágok

Mit kell tudnod a nálunk tartott csirkékről?
Bekölcei permakultúrás farmunkon a legjobb tudásunk szerint dolgozunk azon, hogy egyensúlyt teremtsünk a gazdálkodás és a környezetvédelem között.
Az állatok jólétének alapja a megfelelő és bőséges mozgástér. Ezért vannak csirkéink mindig friss, zöldellő legelőn, nem pedig bezárva vagy egy csupasz baromfiudvaron. Az ipari csirkéknél (ahol 10-25 állat van egy m2 -en) 300-szor (háromszáz!) nagyobb területet biztosítunk nekik (min. 15 m2/ állat). Ez elegendő életteret, napfényt és a bio takarmányt kiegészítő rovart és zöldet jelent számukra. Mi ezt értjük tiszta, etikus hús alatt.
Szerintünk csak a szeretettel és gondoskodással nevelt jószág az igazi.
Csibeovinkba, azaz egy forgáccsal borított, lámpákkal melegített helyre érkeznek a frissen kibújt csibék, évente 4000 kis szárnyas. Nálunk esznek és isznak először, így nem kapnak sehol sem bármilyen káros kezelést vagy antibiotikumot életük folyamán.
Pár hét után a friss levegőre kerülnek, hogy ezután a szabadban, eleget mozogva nevelkedhessenek. Tanyánkon mozgatható csirketraktorban tartjuk az állatainkat, amiket Joel Salatin, neves amerika farmer tervei alapján készítettünk.
Ezekkel a saját magunk által épített csirkeólokkal védjük őket a vadon élő állatoktól (főleg a rókáktól), az ólokat pedig naponta új helyre költöztetjük, hogy a friss zöld és elegendő rovar mindig biztosítva legyen számukra.
Farmunkon saját vágóhelyet is kialakítottunk, hogy biztosítsuk a stresszmentes vágást. Soha nem adnánk ki a jószágokat a kezünk közül.
Neked is fontos, hogy mi kerül a tányérodra, hogy honnan és kitől származik a hús, amit elfogyasztasz?
A nálunk megtermelt alapanyagok mind tiszta ételek, vagyis csirkéinket nem kezeljük antibiotikumokkal, kizárólag minősített bio takarmányt (kukorica, szójadara, takarmánybúza, takarmányborsó, vitaminok és mészgritt) kapnak, és amit a legelőkön összekapirgálnak. Nem használunk hormonokat a nevelésben vagy bármilyen vegyszert a feldolgozásnál.
Mindez pedig érződik a hús minőségén: főzéskor nem esik össze a felére és nem ereszt sok levet, ezért nem íztelen és nem száraz.
Sőt épp az ellenkezője! A falusi baromfink azokat az élményeket nyújtja neked, amikre gyerekkorodból emlékszel: az igazi tanyasi ízvilágot.
Hogy ne vakon kelljen hinned nekünk, hanem megismerhess minket és munkánkba is bármikor beleshess, gazdaságunkban webkamerákat is elhelyeztünk. Így megnézheted napos csibéinket, zöldellő tanyánkat vagy akár a stresszmentes vágás folyamatát (amit büszkén vállalunk).